Pentru anul 2015 standardele ELA au fost revizuite prin adaugarea ultimelor tendinte in supply chain si logistica si sunt aliniate Cadrului European de Calificare (EQF – European Qualification Framework).
Aceste modificari in structura standardelor de competenta au atras dupa sine modificari si in cursurile de specializare organizate de Supply Chain Management Center.
Incepand din 2015 cursurile vor avea o structura bazata pe “standardele de competenta” pentru nivelele Operational, Senior si Master definite de ELA - European Logistic Association pentru specialistii din domeniul logisticii si al activitatilor adiacente acesteia cu scopul de a oferi participantilor o mai buna intelegere a intregului sistem, proceduri si functii dezvoltate in acest domeniu.
1.0. Managementul supply chain-ului
1.1. Proiectarea in logistica si supply chain
1.1.1. Managementul proceselor in supply chain
1.1.2. Managementul de proiect si managementul schimbarii in supply chain
1.2. Planificarea in logistica si supply chain
1.2.1. Planificarea necesarului privind cererea, productia si distributia
1.3. Executia in logistica si supply chain
1.3.1. Depozitare
1.3.2. Transport
1.3.3. Achizitii
1.3.4. Customer Service
2.0. Management General
2.1. Principii de business
2.1.1. Abilitati esentiale de management
2.1.2. Principii de business
Cursul Proiectare in logistica si supply chain este primul din seria ce vine sa completeze competentele profesionistilor din domeniu. Se adreseaza managerilor de logistica si Supply Chain din organizatii, precum si tuturor managerilor care sunt factori de decizie in activitati strategice si operationale la nivelul unei organizatii si a lantului logistic. Prin parcurgerea cursului, participantii obtin competente in managementul proceselor de-a lungul intregului Supply Chain, managementul schimbarii si managementul de proiect pentru proiectele de imbunatatire si dezvoltare intra si inter-organizationala. La finalul cursului, ei vor fi capabili sa proiecteze un lant de distributie, sa analizeze si sa gestioneze corect problemele, riscurile si rezultatele asteptate de la un Supply Chain.
Managementul proceselor ofera participantilor imaginea organizatiei prin prisma proceselor care transforma resursele in rezultate pe intregul lant logistic. Sunt prezentate notiunile de: lant al valorii, mapare de procese, “lean”, “agile”, costuri totale in Supply Chain, implicarea strategica a logisticii asupra organizatiei si lantului de distributie, ce inseamna performanta in Supply Chain si care sunt indicatorii de performanta, proiectarea unui Supply Chain sustenabil, utilizarea conceptului de calitate si sistemul de management al calitatii in cadrul organizatiei si Supply Chain-ului.
Managementul de proiect ofera participantilor competente privind gestionarea eficace si eficienta a proiectelor de dezvoltare si imbunatatire. Sunt prezentate notiuni specifice managementului de proiect: definirea necesitatii si scopului, instrumentele specifice, modul de gestionare a documentatiei, structura de conducere a proiectului, managementul costurilor, riscului si calitatii in proiecte.
Managementul schimbarii ofera cursantilor competente pentru alegerea, implementarea si managementul schimbarilor in cadrul organizatiei si al lantului de distributie. Sunt prezentate principiile managementului schimbarii, principiile imbunatatirii continue, programe de schimbare si modul de alegere a lor, managementul riscului, avantajele aplicarii automatizarii si tehnologiei informatiei in organizatie si Supply Chain.
Cursul este structurat pe 5 sesiuni, trei fiind dedicate Managementului Proceselor, una pentru Managementul schimbarii si una pentru Managementul de Proiect. Fiecare sesiune dureaza 12 ore echivalentul a doua zile de curs condensate vinerea dupa-amiaza si sambata toata ziua. Cursul are un accentuat caracter aplicativ, simularile, exercitiile si studiile de caz ocupand mai mult de jumatate din timpul de lucru. Este necesar studiul acasa pentru a putea beneficia de lucrul pe studii de caz in cadrul sesiunilor.
Cursul Planificare in logistica si supply chain este cel de-al doilea din seria ce vine sa completeze competentele profesionistilor din domeniu. Cursul se adreseaza tuturor celor ce isi doresc o mai buna intelegere a modului de organizare si tranzactionare a informatiilor care, prelucrate cu instrumentele potrivite, ofera planificare, control si predictibilitate de-a lungul intregului lant.
Cursantii vor invata pe durata celor 5 sesiuni de curs cum utilizarea eficare a sistemelor informatice de planificare si control conduce la optimizarea costurilor pe intregul lant de distributie.
In continuare vom prezenta cele 4 cursuri care fac parte din Executia in logistica si supply chain.
Cursul Managementul Depozitarii se adreseaza tuturor celor ce isi doresc o mai buna intelegere a modului in care se gestioneaza activitatile de depozitare in organizatie. Pe durata cursului se va organiza si vizita la o structura logistica.
Cursul este structurat pe 5 sesiuni: Introducere in Depozitare, Echipamente si sisteme, Performanta in depozit, Proiectarea depozitului, Outsourcing si Costuri in depozitare.
Managementul Transportului si Distributiei este structurat pe 5 sesiuni separate, continuitatea cursului fiind oferita de aplicatii practice cu durata efectiva de 12 ore, focusul principal fiind performanta in transport si distributie, marirea abilitătii de organizare si abordarea multidisciplinara a strategiilor si elementelor de transport. Cursul are ca obiectiv dobandirea de cunostinte avansate de concepte si practici competitive in managementul transporturilor. Participantii vor fi familiarizati cu notiuni de costuri financiare, strategii si metode de determinare a locatiilor, metode de distributie, evaluarea furnizorilor si a capacitatii de transport, analiza situatiei financiare si elemente de cost.
Cursul Managementul Achizitiilor se adreseaza tuturor celor ce isi doresc o mai buna intelegere a modului in care se gestioneaza procesul de aprovizionare in organizatie.
Cursul este structurat pe 4 sesiuni: managementul activitatii de achizitii, negocierea, etica in activitatea de achizitii.
Cursul Customer Service se adreseaza tuturor celor ce isi doresc o mai buna intelegere a modului in care se gestioneaza relatia cu clientul. Cursul este structurat pe 3 sesiuni: Introducere in Customer Service, Instrumente si elemente relevante in CS, Performanta si Best Practices in CS.
|